Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Musea

De Kop van Goeree laat nog best veel van de historie van het eiland zien. Visserij en landbouw vormen van oudsher, de belangrijkste middelen van bestaan. Het gaan rijden van de tram op het eiland en de prachtige natuur op de kop van het eiland hebben er voor gezorgd dat het toerisme en de recreatie succesvol zijn ontwikkeld. De ontwikkelingen van vroeger naar nu zijn te bezichtigen in verschillende musea die de Kop van Goeree rijk is.

Museum Ouddorp in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis
In het centrum van Ouddorp, tussen tal van historische panden, vind je het prachtige in neorenaissancestijl ontworpen Raad- en Polderhuis waarin een bibliotheek gevestigd zijn en op ongeveer 10 locaties oftewel in 10 vitrines o.a. de historie van Ouddorp te bewonderen is zoals een origineel beeldje van "Paaseiland". Het pand is ook aangewezen als "huis der gemeente". In de sfeervolle raadzaal kunnen huwelijken worden gesloten! Informeer bij de gemeente Goeree-Overflakkee: tel.: 140187

RTM-museum
Ervaar hoe vroeger het vervoer vanuit Rotterdam naar de eilanden geregeld was in het RTM-museum op de Punt in Ouddorp. Er is een expositie van oude foto’s en voorwerpen te vinden en in de remise is het oude gerestaureerde trammaterieel te zien. Ook de restauratiewerkplaats is te bezoeken.

Om ook te voelen hoe men vroeger de tram beleefde, kun je een ritje maken met de gerestaureerde Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, kortweg R.T.M. Tijdens dit ritje heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en het duinlandschap. Sinds het najaar 2011 is het traject verlengd tot aan Scharendijke. Kortom, de R.T.M. is een bezoek ruimschoots waard!
Voor meer informatie, groepsreserveringen en openingstijden, zie: www.rtm-ouddorp.nl of bel met Stichting R.T.M., 06-13473183 (tussen 9.00-18.00 uur).

Torenmuseum Goedereede
Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. Opvallend is de prachtige toren, die is gebouwd in de jaren 1467-1512. Lang was de toren in gebruik als baken voor de scheepvaart. Tegen de toren aan is vroeger een grote parochiekerk gebouwd. 

In de toren is een museum ingericht. De toren is ook in het bezit van een carillon dat zowel met de hand bespeeld wordt als mechanisch. Vanaf de toren heeft u prachtig uitzicht over het historische stadje Goedereede en omgeving. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te bezichtigen in het torenmuseum.
Voor meer informatie en openingstijden, zie: www.torenmuseum.nl  of neem contact op met VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789.