Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Streekproducten

Denk je aan de Kop van Goeree, dan denk je aan zon, zand en zee! Maar naast deze bekende kenmerken vind je ook heel veel streekproducten in Ouddorp, Goedereede en Stellendam. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. Eetsmakelijk!


Ouddorpse bolus
 
Een bolus is een zachte krakeling van klein brooddeeg, door kaneel en suiker gerold, en lekker zacht afgebakken. Heerlijk bij de koffie, ontbijt, lunch of als tussendoortje voor de lekkere trek. 


Ouddorps saffraanbrood
Ouddorps paasbrood is een delicatesse van rozijnen, vruchten en brood met saffraan er in verwerkt. Een zeer aparte en fijne smaak voor de fijnproevers! Dit wordt in Ouddorp het hele jaar gebakken door de plaatselijke bakkers.

Ouddorpse Duinroos
Dan de Ouddorpse Duinroos! Een specialiteit van Echte Bakker Akershoek. De slogan is dan ook:” je bent niet in Ouddorp geweest als je geen Ouddorpse Duinroos hebt geproefd!”. Dit is een delicatesse van fijn vruchtenbrood in de vorm gebakken van 10 bolletjes aan elkaar en na het bakken gevuld met een heerlijke crème verrijkt met amandelspijs, hazelnootjes en een ietsje pietsje rum. Heerlijk als een “laat ontbijt”, bij de koffie of als tussendoortje. 

Goereese Torenkoek
Een Goereese koek die bestaat uit ontbijtgebak van pure roggebloem met zuivere honing en versgebrande noten. Kortom: een traktatie om van te smullen! Deze koek is verkrijgbaar bij de bakkerij in de Pieterstraat in Goedereede. 

Goereese Port
Ooit lag de Markt in Goedereede vol met vaten port nadat de schepen van Goedereede deze op zee hadden opgevist. Deze typische rode port is nu verkrijgbaar als streekproduct in de supermarkt in Goedereede.

Stellendamse garnaal
Eén van de meest bekendste culinaire gerechten uit Stellendam is toch wel de garnaal. Hebben we op school niet geleerd dat de grijze garnaal ook wel Stellendamse garnaal wordt genoemd? Maar dat is maar een halve waarheid. Grijze garnalen kunnen uit Stellendam komen, maar zijn zeker niet op één lijn te stellen met Hollandse grijze garnalen.

Waarom bijzonder?
Dat wat de Stellendamse garnaal zo bijzonder maakt heeft te maken met de ondergrond van de zee. Voor de Stellendamse kust bestaat deze uit fijn wit zand, dit in tegenstelling tot sommige andere visgronden die kleiachtig zijn. Je ziet het aan de kleur van de garnaal die roodbruin is, met een typische streep op de rand van elk segment. En je merkt het aan de intense smaak.
Een kennismaking met de Stellendamse garnaal, gepeld of ongepeld, mag u zeker niet aan u voorbij laten gaan als u de Kop van Goeree bezoekt!

Wees welkom op de Kop van Goeree en geniet van de overheerlijke lokale specialiteiten die ons gebied rijk is!