Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Jachthavens

Jachthaven WSV Goeree (Ouddorp)
De haven van watersportvereniging Goeree is een kleine verenigingshaven gelegen aan het Grevelingenmeer bij de badplaats Ouddorp. De haven telt 175 ligplaatsen waarvan een deel voor passanten bestemd is. Het clubhuis 'De Reddingsloods' waar vroeger voor de Deltawerken de reddingsboot lag, heeft een uniek uitzicht op het water en is van veraf te zien. Fietsverhuur beschikbaar bij het clubhuis. Het centrum van Ouddorp is nog geen 20 minuten lopen vanaf de haven, je kunt via een weg door de velden in noordelijke richting lopen.

Marina Port Zélande (Ouddorp)
Familiehaven aan het Grevelingenmeer met een groot aanbod van evenementen en activiteiten. In de maanden juli en augustus zijn er drie keer per week georganiseerde activiteiten voor de jeugd. De haven grenst aan het vakantiepark Center Parcs Port Zélande met supermarkt en zwembad. Het Noordzeestrand is op loopafstand aanwezig. Onderhoud voor boot, motor en tuigage. Watersport Boulevard 365 dagen per jaar geopend. Ook aanwezig zijn een restaurant met groot terras, jacht- en zeilmakelaardij, ribcenter, zeilmakerij, watersportwinkel, jachtcharter en vaarschool voor zeil- en motorboot.

Marina Stellendam (Stellendam)
Marina Stellendam ligt in het Haringvliet bij de Haringvlietsluizen, direct aan de binnenzijde van de Goereese zeesluis. Daarmee is de Marina één van de weinige zeejachthavens die ons land telt. Een perfecte uitvalsbasis voor Noordzeetochten naar de Belgische en Engelse kust. En een goede startplaats voor het verkennen van de Zeeuwse wateren.

Liggeldregeling
Om te mogen aanleggen bij de openbare aanlegplaatsen (eilandjes, steigers, havens) in het Grevelingenmeer, heb je tussen 1 april en 1 november een vergunning, zogenaamde liggeldregeling, nodig. Het onderhouden en schoonhouden van deze openbare voorzieningen kost geld en daarom draagt u daaraan bij middels zo'n kaart. De kosten voor een liggeldkaart zijn voor 7 dagen € 12,50, voor het hele seizoen € 49,-- en voor een dag € 2,50. U kunt deze liggeldkaarten o.a. kopen bij VVV Goeree-Overflakkee, Bosweg 2 in Ouddorp.

Bootverhuur
In de omgeving van Ouddorp kun je varen op het Grevelingenmeer (binnenzijde Brouwersdam) en op de Noordzee (buitenzijde Brouwersdam). Aan de Grevelingenzijde zitten verschillende bootverhuurders, waar je o.a. zeilboten, catamarans, valken, optimisten, motorjachten en (kajuit)sloepen kunt huren. Informeer naar de adressen bij VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789.