Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Brouwersdam Superspot

Eén van de mooiste en bekendste (kite)surfspots van Europa is de Brouwersdam, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Aan de ene zijde van de Brouwersdam de golven van de Noordzee, en aan de andere kant het rustigere Grevelingenmeer. Een unieke combinatie dus, en daarom staat het er 's zomers bomvol met campers en busjes van verschillende nationaliteiten.
Toerisme en recreatie
Maar naast de surfspot, is er nog veel meer te beleven aan de Brouwersdam. In de zomermaanden en op speciale (feest)dagen rijdt er de historische RTM-tram tot aan Scharendijke. Stap in op de Punt bij Ouddorp en ervaar het gevoel van vroeger, langs het Grevelingenmeer richting Schouwen-Duiveland.
De zandplaat Kabbelaarsbank, die half in de Brouwersdam ligt, diende vroeger als werkeiland maar nu vind je er een prachtig bungalowpark, een camping, het Zeil- & surfcentrum Brouwersdam met kamers en alles voor de zeil- en surfsport, een moderne jachthaven, prachtige natuur, verschillende wandelroutes en verschillende outdooractiviteiten. Kortom: de Brouwersdam is een Superspot van formaat. Ontdek het zelf! Bezoek ook www.brouwersdam-superspot.nl.