Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Dagattracties

Geitenboerderij De Mèkkerstee

Loop eens lekker rond tussen de geiten (en in februari de jonge geitjes) en andere boerderijdieren. Geniet tussendoor van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Bekijk hoe dit allemaal op de Mèkkerstee wordt gemaakt en beleef zo de charme van het boerenleven. Naast geiten zijn er nog meer dieren, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken. Kinderen vermaken zich goed bij ons: niet alleen met de dieren, maar ook in de speeltuin.
Openingstijden
De Mèkkerstee is het hele jaar geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is de geitenboerderij ook op maandag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Musea
Informatie over de musea op de Kop van Goeree vind je onder het kopje 'Musea'.

RTM-remise
Ervaar hoe vroeger het vervoer vanuit Rotterdam naar de eilanden geregeld was bij de RTM-remise op de Punt in Ouddorp. Je kunt er een expositie zien van oude foto’s en oude voorwerpen vinden. In de remise is het oude gerestaureerde trammaterieel te zien. Ook de restauratiewerkplaats is te bezoeken.

Tramritje
Om ook te voelen hoe men vroeger de tram beleefde, kun je een ritje maken met de gerestaureerde Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, kortweg R.T.M. Tijdens dit ritje heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en het duinlandschap. Sinds 2011 is het traject verlengd tot aan Scharendijke. 


Kortom, de R.T.M. is een bezoek ruimschoots waard!
Voor meer informatie, groepsreserveringen en openingstijden, zie: www.rtm-ouddorp.nl of bel met Stichting R.T.M., 06-13473183 (tussen 9.00-18.00 uur).

Speeltuin De Flipjes
Bij goed of minder goed weer is een bezoek aan de speeltuin zeker op z'n plaats. Er zijn wippen, schommels, draaimolens, glij- en kabelbanen, trampolines, een draaischijf en nog veel meer. Voor de oudere jeugd is er ook een tafeltennistafel en tafelvoetbalspel aanwezig! Meer informatie over de openingstijden enzovoorts vind je op de website.

Waterjump Brouwersdam
Brouwersdam Waterjump, zo spannend en uitdagend als het klinkt, zo is het ook! Op deze schans die 8 meter hoog en 25 meter lang is, oefenen waaghalzen adembenemende sprongen op het water. Grenzen verleggen dus... én verzekerd van een frisse en spectaculaire duik in het Grevelingenmeer! Niet zo’n stunter? Iedereen gaat op zijn eigen tempo en manier van de schans af. Gebruik een matje, band of ga met een hele groep als treintje naar beneden!

Ook ideaal voor kinder- en vrijgezellenfeestjes.

Bodysliden van de waterjump met een klas, team of bedrijfsuitje? Kijk dan eens onder het kopje 'groups'. Daar staan diverse arrangementen, speciaal voor groepen vanaf 12 personen.

 

 

Visafslag Stellendam
Van begin mei tot en met eind oktober worden er op vrijdagochtend excursies (duur: 3 uur) georganiseerd naar de visafslag en Stellendamse haven.

Beleef de visserij in al zijn facetten! Je wordt ontvangen door de gids in restaurant “De Zeemeeuw”, en hij zal hier iets vertellen over het proces van de visafslag, aan de hand van de ‘veilingklok’. Vervolgens ga je op pad door de visafslag en de omliggende bedrijven, waar je ook in aanraking komt met het product ‘vis’. Je krijgt een mooie film te zien over het vissen zelf en het leven aan boord van de schepen. Als afsluiting krijg je nog iets te drinken en een klein broodje met vis in het restaurant. Je kunt helaas niet zo maar “instappen”; vooraf reserveren bij de VVV Goeree-Overflakkee is verplicht. Een kaartje kost € 10,-- per persoon (incl. consumptie en broodje vis). Let op: deelname vanaf 10 jaar en ouder! 

Zwemcomplex 't Zuiderdiep
Een subtropisch zwemparadijs met een groot overdekt binnenbad en buiten ook een openluchtbad.
Binnenbad
In het binnenbad zijn meerdere bassins met verschillende watertemperaturen, zoals een wedstrijdbad van 29 graden, een recreatiebad van 31 graden, een babybad van 36 graden en een hot whirlpool van 37 graden. Ook vind je in het zwembad een superglijbaan met lichtjes, een waterparaplu, een stroomversnelling, Turkse stoomcabines, kruidenmassagebaden, zonnehemels, een groot zwemmersterras, een alcoholvrije bar waar drankjes, ijsjes en snacks verkrijgbaar zijn.
Buitenbad
Het buitenbad is (bij goed weer) in de maanden mei tot en met augustus geopend, gelijktijdig met het overdekte binnenbad. Ook in het buitenbad vind je een grote glijbaan, en rondom het bad vind je een terras en een lig- en speelweide.
Bronwater
Het Zuiderdiep maakt als eerste zwembad van Nederland gebruik van zout bronwater waar zoet zwemwater van wordt gemaakt. Geen last meer van prikkende ogen dus! Kortom: plezier voor jong en oud bij zowel mooi als minder mooi weer!
Meer informatie over openingstijden en tarieven kun je vinden op www.zuiderdiep.nl.