Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Dagattracties

Damspel Brouwersdam
Voor bezoekers van de Brouwersdam is Het Damspel ontwikkeld, een op QR-code techniek gebaseerd spel wat zich afspeelt op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam. Zonder kosten en zonder voorbereiding kunnen bezoekers deelnemen aan het spel wanneer ze dat zelf willen. Enige vereiste om het Damspel te spelen is het hebben van een smartphone voorzien van QR-reader om de QR-codes (een soort streepjescodes) te kunnen scannen. Meer informatie over het Damspel vind je hier.

Geitenboerderij De Mèkkerstee
Loop eens lekker rond tussen de geiten (en in februari de jonge geitjes) en andere boerderijdieren. Geniet tussendoor van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Bekijk hoe dit allemaal op de Mèkkerstee wordt gemaakt en beleef zo de charme van het boerenleven. Naast geiten zijn er nog meer dieren, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken. Kinderen vermaken zich goed bij ons: niet alleen met de dieren, maar ook in de speeltuin.
Openingstijden
De Mèkkerstee is het hele jaar geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is de geitenboerderij ook op maandag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Musea
Informatie over de musea op de Kop van Goeree vind je onder het kopje 'Musea'.

RTM-remise
Ervaar hoe vroeger het vervoer vanuit Rotterdam naar de eilanden geregeld was bij de RTM-remise op de Punt in Ouddorp. Je kunt er een expositie zien van oude foto’s en oude voorwerpen vinden. In de remise is het oude gerestaureerde trammaterieel te zien. Ook de restauratiewerkplaats is te bezoeken.

Tramritje
Om ook te voelen hoe men vroeger de tram beleefde, kun je een ritje maken met de gerestaureerde Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, kortweg R.T.M. Tijdens dit ritje heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en het duinlandschap. Sinds het najaar 2011 is het traject verlengd tot aan Scharendijke. 

Kortom, de R.T.M. is een bezoek ruimschoots waard!
Voor meer informatie, groepsreserveringen en openingstijden, zie: www.rtm-ouddorp.nl of bel met Stichting R.T.M., 06-13473183 (tussen 9.00-18.00 uur).

Rondvaarten
Rederij Denick
Ontdek de geheimen van het Grevelingenmeer en vaar twee uren met de Denick. Een modern, comfortabel en gezellige ingericht schip met buitendek en een ruime salon met bar en keuken. Onderweg krijgt u uitleg over alles wat er te zien is. Aan boord kun je drankjes en een hapje te eten verkrijgen. De Denick heeft als ligplaats Port Zèlande (Brouwersdam) aan het Grevelingenmeer en in korte tijd zijn verschillende bestemmingen te bereiken. Het schip is rolstoeltoegankelijk, en fietsen en honden aan de lijn zijn toegestaan.
Afvaarten
Kijk voor de actuele afvaarttijden op www.denick.nl.

Uitkijktoren Oosterduinpad
Een 7 meter hoge uitkijktoren in de schitterende duinen van Ouddorp aan Zee biedt fantastische vergezichten over strand, duinen en de wijde omgeving. De uitkijktoren is te vinden bij strandopgang Oosterduinpad.

Speeltuin De Flipjes
Bij goed of minder goed weer is een bezoek aan de speeltuin zeker op z'n plaats. Er zijn wippen, schommels, draaimolens, glij- en kabelbanen, trampolines, een draaischijf en nog veel meer. Voor de oudere jeugd is er ook een tafeltennistafel en tafelvoetbalspel aanwezig! Meer informatie over de openingstijden enzovoorts vind je op de website.

Waterjump Brouwersdam
Dé spectaculaire attractie aan de Ossenhoek 1 op de Brouwersdam. Een schans van bijna 8 meter hoog met 3 glijbanen waarbij de landing garant staat voor een verfrissende duik in het Grevelingenmeer. 
Er zijn 3 verschillende banen:
1 baan van “slechts” 4 meter hoog om te wennen aan de vliegervaring
1 baan speciaal geschikt voor afdalingen met ski's en/of snowboard
1 baan met een uniek folie zodat deze baan gebruikt kan worden voor het bodysliden met en/of zonder matjes. Zonder folie is deze baan ook geschikt voor BMX-fietsen en inlineskates.

In de wintermaanden is de Waterjump niet geopend.

Visafslag Stellendam
Van begin mei tot en met eind oktober worden er op vrijdagochtend excursies (duur: 1,5 uur) georganiseerd naar de visafslag en Stellendamse haven.
Beleef de visserij in al zijn facetten! Je wordt ontvangen door de gids in restaurant “De Zeemeeuw”, en hij zal hier iets vertellen over het proces van de visafslag, aan de hand van de ‘veilingklok’. Vervolgens ga je op pad door de visafslag en de omliggende bedrijven, waar je ook in aanraking komt met het product ‘vis’. Je krijgt een mooie film te zien over het vissen zelf en het leven aan boord van de schepen. Als afsluiting krijg je nog iets te drinken en een klein broodje met vis in het restaurant. Je kunt helaas niet zo maar “instappen”; vooraf reserveren bij de VVV Goeree-Overflakkee is verplicht. Een kaartje kost € 10,-- per persoon, ook voor kinderen (incl. consumptie en broodje vis).

Zwemcomplex 't Zuiderdiep
Een subtropisch zwemparadijs met een groot overdekt binnenbad en buiten ook een openluchtbad.
Binnenbad
In het binnenbad zijn meerdere bassins met verschillende watertemperaturen, zoals een wedstrijdbad van 29 graden, een recreatiebad van 31 graden, een babybad van 36 graden en een hot whirlpool van 37 graden. Ook vind je in het zwembad een superglijbaan met lichtjes, een waterparaplu, een stroomversnelling, Turkse stoomcabines, kruidenmassagebaden, zonnehemels, een groot zwemmersterras, een alcoholvrije bar waar drankjes, ijsjes en snacks verkrijgbaar zijn.
Buitenbad
Het buitenbad is (bij goed weer) in de maanden mei tot en met augustus geopend, gelijktijdig met het overdekte binnenbad. Ook in het buitenbad vind je een grote glijbaan, en rondom het bad vind je een terras en een lig- en speelweide.
Bronwater
Het Zuiderdiep maakt als eerste zwembad van Nederland gebruik van zout bronwater waar zoet zwemwater van wordt gemaakt. Geen last meer van prikkende ogen dus! Kortom: plezier voor jong en oud bij zowel mooi als minder mooi weer!
Meer informatie over openingstijden en tarieven kun je vinden op www.zuiderdiep.nl.