Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Sport

Sportief op de Kop van Goeree
Op de Kop van Goeree kun je verschillende soorten sporten beoefenen. Naast de vele actieve strand- en watersporten langs het strand kun je ook een potje tennis spelen, hard galopperend met de paarden over het Ouddorpse strand rijden, een mooie route door het gezellige Ouddorp steppen, klimmen en abseilen aan het Grevelingenmeer en natuurlijk een heerlijk tochtje maken op de fiets en uitwaaien langs bijvoorbeeld de Ouddorpse haven.

Tennis   Boogschieten
Jeu de Boules Steppen Skaten
Skiken Fietsen Mountainbiken
Wandelen Nordic Walking Fitness
Klimmen Golf Watersport


Tennis
Tennisclub Ouddorp
Een lekker balletje slaan op de mooie tennisbanen van de Lawn Tennis Club, gelegen in de beboste omgeving van de Klarebeekweg 22 in Ouddorp. Als u lid bent van de tennisclub zijn de drie gravelbanen met lichtinstallatie beschikbaar vanaf het voorjaar tot aan de vorstperiode. Ook is er een clubhuis aanwezig met een gezellige bar en een ruim terras met uitzicht op de banen. Ieder jaar wordt in juli/augustus het badgastentennistoernooi gehouden op deze tennisbanen. Informeer naar de precieze datum bij VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789.
Overige tennisbanen
Naast de tennisbanen van de tennisclub zijn er nog een aantal tennisbanen voor recreatief gebruik. Je kunt deze banen vinden op o.a.

  • Recreatiepark De Klepperstee, Vrijheidsweg 1 in Ouddorp
  • Noordzee Bungalow Beheer (Noordzeepark), Oude Nieuwlandseweg 43 in Ouddorp

Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen van deze banen raden wij u aan contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf.

Boogschieten
De bedoeling van boogschieten is om de pijl door middel van een boog in de roos te schieten. Houd de pijl tegen de pees (gevlochten draden) en trek hem naar achteren, doordat de pees dan gespannen is en je de pijl loslaat schiet hij vooruit. Vroeger was het vooral een jachtwapen, tegenwoordig is het voor een concentratiesport. Boogschieten kun je o.a. uitoefenen op de Kabbelaarsbank in Ouddorp. Informeer naar de mogelijkheden bij Zeeland Buitenland, 0111-672267.

Jeu de Boules
Achter de tennisbanen aan de Klarebeekweg in Ouddorp vind je ook de Jeu de Boules-baan. Deze bestaat uit 9 banen. De bedoeling van Jeu de Boules (spel met de ballen) is om de grote, meestal metalen bal, zo dicht mogelijk bij de but (het kleine houten balletje) te gooien vanaf een afstand van 6-10 meter. Op dinsdag (in het seizoen) wordt er in groepsverband gespeeld. De banen zijn uiteraard ook op andere dagen beschikbaar. Ook hier kennen we jaarlijks in juli/augustus een Jeu-de-Boules-badgastentoernooi. Informeer naar de precieze datum bij VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789.

Steppen
Een step is een vervoersmiddel op twee wielen welke je door met je been te 'steppen' vooruit beweegt. Het is verstandig om je afzetbeen om te wisselen, een aantal stappen met je linkerbeen en dan een aantal stappen met je rechterbeen. Zo voorkom je een moe been. Steps zijn te huur bij VVV Goeree-Overflakkee. Je kunt kiezen uit verschillende mooie routes richting het duingebied, de Ouddorpse haven, Goedereede, of je maakt zelf een mooie sportieve route. Er kunnen vanaf het VVV-kantoor maximaal 15 steps verhuurd worden en de kosten zijn € 5,- per step per persoon (plus borg per groep steps van € 20,-).

Skaten
Voor de skaters onder ons zijn er op de Kop van Goeree vele kilometers verhard fietspad die prima geschikt zijn om over te skaten. Door de prachtige natuur kun je mooie tochten maken langs o.a. de Westduinen, over het Flaauwe Werk, door de duinen, langs de Goereese toren en langs de Stellendamse visafslag. Onderweg even uitrusten bij een van de gezellige restaurantjes die de Kop van Goeree kent, of gewoon op een mooie rustplaats met gezellige picknicktafel.

Fietsen
Natuurlijk vind je op de Kop van Goeree vele fietspaden voor een heerlijke fietstocht. Onder het kopje 'Fietsen & routes' vind je hierover uitgebreidere informatie.

Mountainbiken
Vanaf eind mei 2013 is er een echt mountainbikeparcours in Ouddorp. Dit parcours is gelegen aan de Brouwersdam bij Port Zélande. Voor zowel beginners als voor gevorderden is het MTB-parcours een mooie uitdaging! Naast een spannende rit door het bos en het struweel is er ook het nodige klimwerk in de duinen. Tussendoor rijd je via grasvelden, langs het water met mooie vergezichten. Het parcours ligt midden in de natuur, dus schrik niet als je een ree of een konijn tegenkomt. Het MTB parcours is 4,7 kilometer lang, maar door de afwisselingen en hindernissen lijkt het langer.

Wandelen
Ook voor de wandelliefhebbers heeft de Kop van Goeree veel te bieden. Routes die op plekjes komen waar je anders niet kunt komen. Ontdek de mogelijkheden onder het kopje 'Wandelen & routes'.

Nordic Walking
Wandelen met twee poles (soort skistokken) zodat je naast je beenspieren ook de spieren in je schouders en bovenarmen gebruikt. Een stok voor deze sport moet, wanneer hij recht naar beneden wijst, een hoek maken met de elleboog van niet groter dan 90 graden. De verschillen tussen een pole en een normale wandelstok zijn: dat de voet van een pole schuin is geplaatst en de handlussen breder zijn zodat deze op een bepaalde manier met klittenband kunnen worden vastgemaakt rond de pols. Rondom Goedereede worden verschillende Nordic Walking-tochten georganiseerd. Informeer naar deze tochten bij VVV Goeree-Overflakkee.

Fitness
Even lekker uit je bol gaan in de sportschool? Ook dat kan op de Kop van Goeree! Het luie zweet eruit sporten door je uit te sloven op de loopband, de crosstrainer, de indoor-roeier of de trilplaat. Je vindt een sportschool in het centrum van Ouddorp en ook in Goedereede kun je je conditie opbouwen in het fitnesscentrum. Informeer naar de mogelijkheden bij VVV Goeree-Overflakkee.

Klimmen
Op de Kabbelaarsbank, midden op de Brouwersdam bij Ouddorp, staat een klimwand van Zeeland Buitenland. Deze klimwand is tussen de 8 en 12 meten hoog en is te beklimmen vanaf 6 jaar (als je durft!). Ook gevorderde klimmers kunnen hier hun hart ophalen. Met boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer en nog veel verder. Informeer naar de mogelijkheden bij Zeeland Buitenland via 0111-672267.

Golf
In Ouddorp is een par-3 golfbaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVV Goeree-Overflakkee.

In Melissant is een grote keurig bijgehouden 18-holes golfbaan! 7 dagen per week is deze baan geopend, en iedereen die zijn GVB of EGA-handicap heeft kan er gebruik van maken. Er is ook een par-3 baan en een les- en oefengedeelte met royale driving range, putting greens, chip- en pitchveld en zand- en grasbunkers aanwezig. Na een ontspannen potje golf lekker naborrelen of een hapje eten in het gezellige restaurant of bij mooi weer op het terras behoort ook tot de mogelijkheden.

Strand- en watersporten
De sportieve strand- en wateractiviteiten zoals blokarten, surfen, zeilen, buggykiten, duiken en sportvissen staan uitgebreid beschreven onder het kopje 'Watersport'.