Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Wandelen & routes

Kom wandelen op de Kop van Goeree!
De Kop van Goeree heeft vele geheime plekjes waar je alleen kunt komen door er te wandelen. Ontdek de plekjes die voor anderen onbereikbaar zijn zoals natuurgebied de Kleistee, duinpannen met een prachtig uitzicht over zee, de bunkers in de Preekhilpolder, de dijken met uitzicht over het grootste zoutwatermeer...en nog veel meer!


Wandelroutes 

Meer gedetailleerde informatie over onderstaande routes is verkrijgbaar bij o.a. VVV Goeree-Overflakkee.
Een korte historische wandeling door Goedereede (4 km)
Koploper (10 of 20 km)
Kwade Hoek-route kort (2,8 km)
Kwade Hoek-route lang (4,1 km)
Margrietroute (2,5 km)
Scheelhoekbosroute (3 en 4 km)
Schurvelingenroute (11 km)
Volgerlandroute (5 km)
Zeedorpenroute (23 km)

Bunkerroute De Punt
Bezoekers van de Grevelingen hebben een attractie bij: de Bunkerroute bij recreatiegebied De Punt. De Bunkerroute is een initiatief van Het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen en Staatsbosbeheer en maakt - als onderdeel van het project De Punt - deel uit van het programma Zicht op Grevelingen.
Routebewegwijzering
Er zijn informatiepanelen op de bunkers geplaatst. De borden langs de route geven informatie over de oorspronkelijke functie van de betreffende bunker en over de in het gebied aanwezige flora en fauna. De informatie op de borden is aangeleverd door de vrijwilligers van de Stichting WO2GO en door Staatsbosbeheer.
Nummerbordjes geven de looproute aan. Door deze nummerbordjes te volgen komt de bezoeker langs alle bunkers.

Nordic Walking
Wandelen met twee poles (soort skistokken) zodat je naast je beenspieren ook de spieren in je schouders en bovenarmen gebruikt. Een stok voor deze sport moet, wanneer hij recht naar beneden wijst, een hoek maken met de elleboog van niet groter dan 90 graden. De verschillen tussen een pole en een normale wandelstok zijn: dat de voet van een pole schuin is geplaatst en de handlussen breder zijn zodat deze op een bepaalde manier met klittenband kunnen worden vastgemaakt rond de pols. Rondom Goedereede worden verschillende Nordic Walking-tochten georganiseerd. Informeer naar deze tochten bij VVV Goeree-Overflakkee.

Wandeltochten
Op de Kop van Goeree worden door het jaar heen verschillende wandeltochten georganiseerd, waar de Snertwandeltocht toch wel de bekendste van is. Deze wandeltocht wordt jaarlijks op de eerste zaterdag in december uitzet, en vele deelnemers uit het hele land komen naar Ouddorp om deze mooie tocht te lopen en na afloop te genieten van een heerlijke kop erwtensoep, ook wel 'snert'. Informeer naar andere wandeltochten o.a. bij VVV Goeree-Overflakkee, zij kunnen u de precieze data van andere tochten vertellen.