Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Ontdekken

Bunkerroute de Punt
Ouddorp

Bezoekers van de Grevelingen hebben er een nieuwe attractie bij: de Bunkerroute bij recreatiegebied De Punt. De Bunkerroute is een initiatief van Het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen en Staatsbosbeheer en maakt - als onderdeel van het project De Punt - deel uit van het programma Zicht op Grevelingen.

Volgerland: vogelland
Ouddorp

Volgerland is een natuurontwikkelingsgebied net onder de vuurtoren van Ouddorp. In 2006 is begonnen met het inrichten van ongeveer 100 ha EHS-natuur in de binnen-duinrand. De inrichting van de voormalige landbouwgrond is klaar en de natuur is aan zet.

Expo Haringvliet
Stellendam

In de expositieruimte vindt u foto's en voorwerpen uit de watersnoodtijd. Er worden 2 films vertoond van elk 15 minuten, over de bouw en over de Watersnoodramp.Unieke foto’s, overzichtskaarten, maquettes en origineel filmmateriaal geven een indruk over de bouw én het functioneren van de Haringvlietsluizen. Om echt een beeld te krijgen van dit enorme complex is een wandeling door de onderaardse bouwwerken en een bezoek aan één van de enorme machinekamers een aanrader. Dit alles onder leiding van een ervaren gids. Het sfeervolle restaurant, nabijgelegen kinderboerderij, speeltuin en souvenirwinkel zorgen voor een écht dagje uit!