Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Visafslag Stellendam

Visafslag, vismijn óf visveiling. Allemaal met dezelfde betekenis. Vissersschepen brengen de gevangen vis naar de haven en alle verse vis komt bijeen in de vismijn. Sorteren, wegen en klaarmaken voor de verkoop. Het ‘mijnen’ kan beginnen! Een veiling is leuk om een keer mee te maken. Het bijzondere is dat de prijs steeds verder omlaag gaat in plaats van naar boven. Vandaar de naam: afslag!

Rondleidingen
Beleef de visserij in al zijn facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven, wordt u rondgeleid over de visafslag, waar u tevens in aanraking komt met het product ‘vis’. Na de rondleiding zal er een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf voor de visserijsector. Kaarten kosten € 9,- p.p., en zijn verkrijgbaar bij VVV Ouddorp aan Zee, 0187-681789. Vooraf reserveren is verplicht! Ter plaatse reserveren/kopen/deelnemen is helaas niet mogelijk!!

Maak een rondleiding met een groep van maximaal 20 personen (indien meer personen, op aanvraag via VVV Ouddorp aan Zee).