Ontdek de Kop van Goeree
Evenementen
Ontdekken
Overnachten en eten

Kop van Goeree

Fietsen & routes

Kom fietsen op de Kop van Goeree!
De Kop van Goeree biedt vele mogelijkheden voor een heerlijke fietstocht. Fietsen langs het strand en de kans om zeehonden te spotten, door de duinen en ondertussen heerlijk uitrusten in het zonnetje, door de polders met uitzicht op de torens van Ouddorp en Goedereede, langs de Ouddorpse vuurtoren of langs de Ouddorpse haven...Genieten van de rust en de ruimte om je heen.


Fietsknooppuntennetwerk (FIKS)

Het Fietsknooppuntennetwerk of Fietsknooppuntensysteem, kort gezegd FIKS, is het fietsen aan de hand van knooppunten. Over heel de Kop van Goeree, en door heel Nederland, staan fietsknooppuntennummers, waarmee je mooie fietstochten kunt samenstellen. Je fietst van knooppunt naar knooppunt, en tussentijds staat de route naar het volgende knooppunt aangegeven. 
Fietsknooppuntenkaart
Deze fietsknooppunten kun je van tevoren aan elkaar verbinden middels de fietsknooppuntenkaart die verkrijgbaar is bij o.a. VVV Goeree-Overflakkee. Op deze kaart staan alle knooppunten, en ook de afstanden tussen de punten zodat je van tevoren je route kunt uitstippelen en weet hoe lang de route is.

Rondje Pontje
Ooit waren er meer dan 100 verschillende veerdiensten en pontjes in Zeeland. In de zomer herleeft de tijd van weleer en zijn een aantal pontjes weer in de vaart. In de flyer over de Zeeuwse pontjes en die over de Deltapontjes, vind je alle informatie over vertrektijden, afvaartdagen, prijzen en vertrekplaatsen van de pontjes. Meer informatie over Fiets een Rondje met een Pontje kun je vinden op www.rondjepontje.nl of via o.a. VVV Goeree-Overflakkee.