Natuurpark

Weilanden, plassen en bossen

Weilanden, plassen en bossen zijn de natuurverzameling die de Kop van Goeree rijk is. Het Kiekgat is één van de mooiste natuurgebieden in de omtrek. Er komen honderden vogelsoorten voor in deze streek, die allemaal te bekijken zijn vanuit een uitkijkpunt of vogelhut. Het is een walhalla voor de wandelaar die van een afwisselende natuur houd. Een speciale wandelroute brengt je langs de mooiste plekken.

Uitkijkpunt Scheelhoek

Er zijn vanuit dit uitkijkpunt vooral ganzen waargenomen. Grauwe, kol- en brandganzen komen in dit gebied fourageren en hebben hier hun vaste stek. Ook de ross’- en sneeuwgans worden regelmatig waargenomen. Wat vooral erg spectaculair is, zijn de kiekendieven die op verschillende eendensoorten jagen. Hen je zin in een spannende vogelwandeling maak dan zeker gebruik van uitkijkpunt Scheelhoek!

Vogelkijkscherm “Slikken van Flakkee”

Dit overdekte vogelkijkscherm geeft je de mogelijkheid om droog het vogelgebied te bekijken. Aan de uitgegraven plas in de Slikken van Flakkee is van alles te beleven. Deze hut wordt omgeven door duindoornstruiken en is een vrij vochtig terrein. Het gebied is nog volop in ontwikkeling. De eilandjes welke je vanuit de hut kunt waarnemen, zijn de broedgebieden van de kluten. Maar je vindt er ook de kleine zilverreiger, de strandplevier en de dwergstern.

Staatsbosbeheer beheert dit gebied. De vogelkijkhuthut is bereikbaar tijdens een wandeling maar ook is er een ruime parkeerplaats in de nabijheid.

In de buurt van de Kop van Goeree

De Kop van Goeree is dus een prachtig natuur- en wandelgebied. Toch is het ook voor de afwisseling interessant om één van de monumenten in deze regio te bezoeken. Het Blaeuwe Huus en de Vuurtoren Westhoofd zijn zeker een bezoekje waard. Of toch liever een gezellig terrasje pakken? In de buurt liggen Zierikzee en Middelburg waar het heerlijk vertoeven is op één van de vele terrassen.