Nederland staat er bekend om: fietsen. Bijna iedere Nederland verplaatst zich van A naar B met de fiets en mist hem dan ook maar al te erg op vakantie. Niet voor niets is er op iedere Nederlandse vakantiebestemming daarom een fietsenverhuur te vinden, waar we graag een passende variant uitkiezen om de rest van de dag op door te brengen. Om echter op pad te kunnen gaan met de fiets moet men wel goed voorbereid zijn. Zo mogen broodjes en flesjes water niet ontbreken aan een gezellig dagje fietsen, maar is het ook belangrijk om de verkeersregels op de vakantiebestemming in acht te nemen. Wil jij weten hoe je voorbereid aan een fietsuitje begint? Neem de onderstaande tips dan zeker even door.

  1. Stippel alvast een route uit

Wie zonder plan aan een fietstocht begint, is vaak heel lang onderweg of juist veel te kort. Door je daarom in te lezen over de mogelijke routes die je kan rijden, de moeilijkheidsgraad van deze rit en de afstand van het stuk weet jij precies waar je aan begint en kun je hierop anticiperen. Op die manier kom je bovendien niet voor onaangename verrassingen te staan.

  1. Wees fysiek voorbereid

Hoewel het niet essentieel is om te trainen voor een korte fietstocht, is het wel belangrijk om na te gaan of je geen last hebt van blessures of andere lichamelijke gebreken. Daarnaast zal je niet moeten vergeten om je nachtlenzen uithalen of juist je dag lenzen in doen. Wanneer je namelijk niet goed kan kijken op de fiets, kan dit tot zeer gevaarlijke situaties leiden met onomkeerbare gevolgen. Wees je hier dus van bewust en ga voorbereid de weg op.

  1. Neem genoeg water mee

Een dagje fietsen op vakantie blijkt vaak intensiever dan gedacht. Bovendien schijnt de zon waarschijnlijk volop, waardoor het belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven. Neem dus een grote bidon water mee en geniet!