Madrid is een gezellige vakantiebestemming en zeer geschikt voor de budgetreiziger. Met een goedkope vliegvakantie naar Madrid vliegt u naar deze mooie Spaanse stad met bijzondere architectuur en musea. Daarnaast wordt Madrid geroemd om het bruisende uitgaansleven en de authentieke sfeer. Het is een open en welkome stad en iedere reiziger zal hier genieten van de mooie omgeving en het dynamische straatleven.

Bezienswaardigheden

Madrid is beroemd vanwege het huisvesten van een aantal zeer prominente musea: het Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza. De Gouden Kunstdriehoek moet door iedere reiziger bezocht worden en gelukkig is dit voor iedereen mogelijk: de musea zijn op specifieke tijden gratis toegankelijk. Overige belangrijke trekpleisters zijn het Retiro Park met veel cafés en straatmuzikanten, het Palacio Real, wat al indrukwekkend is om van buiten te zien, en Plaza Mayor, het beroemde plein. Bezoek ook de markt van El Rastro, wat de oudste vlooienmarkt van de stad is. Madrid staat ook bekend als winkelbestemming en dure en goedkope winkels wisselen elkaar af in de straten van de stad. Met talloze winkels, cafés en restaurants bruist de stad van energie en ook ’s avonds is er in Madrid van alles te doen.

Top-10 bezienswaardigheden Madrid

  1. Koninklijk paleis, het paleis aar de koninklijke familie niet actief meer gebruik van maakt maar het wordt nog wel gebruikt bij allerlei officiële gelegenheden
  2. Prado Museum: een van de meest bekende musea. Je vind hier werken van o.a. Goya en El Greco
  3. Stadion Bernabeu: het bekende voetbalstadion waar Real Madrid haar thuiswedstrijden speelt
  4. Faro de Madrid: een bijzondere hoge toren gebouwd voor de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona.
  5. Plaza Mayor: een centraal gelegen plein bomvol leuke winkeltjes, restaurants en bars

Hoe kom ik van en naar het vliegveld?

Met goedkope vliegtickets naar Madrid reist u naar het vliegveld genaamd Barajas, wat op 13 kilometer afstand van het stadscentrum ligt. Vermijd de dure taxi’s, maar neem de metro of de bus om naar het centrum te reizen. Elke 10-15 minuten rijden er bijvoorbeeld pendelbussen richting de stad en deze doen ongeveer 30 tot 45 minuten over de reis.