Als je van plan bent gebruik te maken van het parkeren bij een vliegveld voor enkele dagen of langer is het verstandig om vooraf de parkeermogelijkheden te bekijken. Er zijn vaak verschillende opties beschikbaar rondom de luchthaven. Het is belangrijk om de prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken, het lijkt eigenlijk een beetje op het boeken van je ticket. Op deze manier ben je verzekerd van een goede en veilige parkeerplaats om je auto achter te laten tijdens je vakantie. De belangrijkste tip voor goedkoop parkeren bij een luchthaven is om online een parkeerplaats te reserveren.  Als je dit niet doet betaal je het duurdere invoertarief, ook loop je het risico dat de parkeergelegenheid vol is. Zelfs airportparking in Lissabon is online vanuit Nederland te reserveren. Met name bij Schiphol loont het om online je parkeerplaats te reserveren. De luchthaven beloofd veel korting aan reizigers die online reserveren, en ze houden zich aan hun woord. De kosten van lang parkeren Schiphol zijn zo’n 40 euro per week lager wanneer je online reserveert. Namelijk €67,50 in plaats van €107,50.

 

Prijs is niet alles

auto

Prijs speelt uiteraard een belangrijke rol in de keuze van een parkeerplek. Maae als  je voor langere tijd wil parkeren op een luchthaven zijn er meer belangrijke factoren die meespelen dan alleen de prijs. Je wilt natuurlijk liever dat je auto binnen staat in een beveiligde parkeergarage dan buiten op een onbeveiligd parkeerterrein. Verder speelt de afstand tot de terminal voor veel mensen ook een rol. Het is niet praktisch om ver te moeten reizen van het parkeerterrein naar het luchthavengebouw. Voor enkele euro’s per dag extra is het mogelijk om overdekt te parkeren op slechts enkele minuten van de luchthaven. Ook zijn reviews erg belangrijk. Als je je auto langere tijd achter laat wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je auto veilig is en je deze in dezelfde staat terug vindt als dat je deze achter hebt gelaten. Om hier zeker van te zijn, zijn reviews erg waardevol. De ervaringen van voorgaande klanten vertellen je veel over wat je kan verwachten. Over het algemeen is de regels iets meer betalen = iets minder stress van toepassing op vliegveld parkeren.

Reis buiten de schoolvakanties

Je hebt het natuurlijk niet altijd volledig in de hand, maar als je ervoor kunt kiezen om buiten de schoolvakanties te reizen is dat zeker aan te raden. Reizen in de periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan is altijd duurder, dit geldt ook voor parkeren. En buiten dat de tarieven hoger zijn is ook de kans op volle parkeerplaatsen groter. Veel grote vliegvelden maken gebruik van ‘yield management’ dit houdt in dat zij tijdens drukke periodes zoals schoolvakanties meer voor een parkeerplaats vragen. Hierdoor betaal je meer tijdens drukke periodes. Dit doen ze om de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk te benutten en zo veel mogelijk omzet te behalen. Om ontspannen te reizen en betaalbaar lang te kunnen parkeren is het daarom aan te raden om indien mogelijk de schoolvakanties te vermijden.