Europa telt 50 landen, daarom is het ook een van de meest veelzijdige continenten in de wereld. Niet alleen op gebied van geschiedenis en cultuur, maar ook op geografisch vlak.

In dit blog hebben we de 5 mooiste landen op het Europese continent verzameld waarvan we overtuigd zijn dat ze allemaal in het rijtje passen voor een verrassende incentive.

1. Noorwegen

Het Scandinavische land Noorwegen staat bekend om zijn afgelegen ligging, zijn ongelooflijke landschap en zijn surrealistische fjorden. Hoewel het grenst aan Rusland, Finland en Zweden, ligt een groot deel van de Noorse kust direct aan de Noordelijke IJszee en biedt het kille maar indrukwekkende uitzichten over het water. Noorwegen heeft grote historische steden, prachtige kathedralen, een vooruitstrevende bevolking en eindeloze manieren om buiten actief te blijven. Als je graag een Scandinavisch uitje wilt plannen voor je medewerkers, dan zit je goed met de incentive reis bij Edgeplore.

2. Schotland

Een van de beste dingen van Schotland is de diversiteit. Het glooiende landschap, bruisende steden, ijzige bergtoppen en charmante dorpjes vormen samen een uitstekende bestemming voor een incentive in het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn tal van manieren om Schotland te verkennen: te voet, per fiets, per boot en zelfs op ski’s. Veel mensen realiseren zich zelfs niet dat je in Schotland kunt skiën! Er zijn ook meer ontspannen sporten waar je een wervelwind aan kunt geven, zoals kleiduivenschieten, vissen en golfen.

Schotland herbergt een overvloed aan verschillende fauna. Herten, hooglandkoeien, otters, papegaaiduikers, rode eekhoorns, zeehonden, walvissen en dolfijnen zijn enkele van de inheemse dieren die je kunt zien. En als je geluk hebt, kun je misschien een glimp opvangen van de Schotse wilde kat, die notoir moeilijk te spotten is!

Of je nu op zoek bent naar een teambuilding vol actie, enkele dagen in de ongerepte natuur of een incentive als een ontspannen toevluchtsoord, dit land zal jou en je medewerkers helemaal verleiden.

3. Slovenië

Slovenië is net begonnen zijn naam te vestigen als een populaire reisbestemming. Dit kleine land aan de zonnige kant van de Alpen is zeer divers en biedt voor ieder wat wils. Slovenië is de thuisbasis van vriendelijke mensen, prachtige natuur, heerlijk eten en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Het land heeft talloze bergen en heuvels die geschikt zijn voor alle niveaus van wandelen. In de winter bieden de besneeuwde bergen het plezier van skiën. Voor degenen die het liever warm hebben, biedt de kust van Slovenië charmante oude steden, een duik in helder water en prachtige zonsondergangen. De laaglanden van Prekmurje in het noordoosten zijn perfect voor de fietsliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een actieve of een meer ontspannen incentive, Slovenië heeft het allemaal.

4. Estland

Estland heeft meer dan 2.000 eilanden die op je wachten om ontdekt te worden. Ze bieden allemaal iets unieks, van kastelen en windmolens tot parken. Meer dan de helft van het land is bedekt met bossen. En met al die bomen is het geen wonder dat de lucht van Estland in 2011 werd uitgeroepen tot de schoonste ter wereld. Bovendien zijn er vijf nationale parken, veel natuurreservaten en beschermde gebieden die allemaal ideaal zijn voor het bekijken van spectaculaire landschappen, wandelen en het spotten van dieren in het wild. Estland roept nieuwsgierigheid en allure op en is een geweldige bestemming voor een incentive.

5. Ijsland

De ligging van IJsland zorgt ervoor dat het een van de allerbeste plekken op aarde is om het noorderlicht of aurora borealis te zien. Deze spectaculaire hemelwonderen worden vaak gezien in IJsland van september tot half april. Naast walvissen spotten, genieten van de IJslandse geothermische baden en zoveel meer, is het noorderlicht een van de belangrijkste redenen om een incentive naar Ijsland te organiseren.