Wanneer je gaat verhuizen is het handig om te weten wat je verhuis volume gaat zijn, dan weet je namelijk hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Ook is handig om het aantal kuub voor het verhuisbedrijf te weten zo kunnen hun namelijk inschatten hoeveel verhuizers er nodig zijn. Weet je niet hoeveel kuub je gaat verhuizen? Dat is ook geen probleem, dit kan je namelijk altijd eenvoudig laten berekenen. Wil je nog meer tips van Sirelo? Klik hier en ontdek ze!

Maken van een checklist

Verhuizen op zich is al enorm hectisch laat staan als je op het laatste moment nog iets vergeet te regelen. Maak daarom altijd een checklist voordat je gaat verhuizen zo weet je precies wat je moet doen en kan je alles een voor een afvinken superhandig toch?

Administratieve zaken regelen

Ook erg verstandig wanneer je de administratieve zaken rondom je verhuizing vast regelt denk hierbij aan:

·        Inschrijven wanneer naar nieuwe gemeente gaat

·        Geef je adres door bij belangrijke instanties

·        Stel je energieleverancier op de hoogte van je verhuizing

·        Wanneer de nieuwe netwerkbeheerder krijgt regel dan gas water en licht

·        Ook niet onbelangrijk wijzig het adres wanneer je een gechipte hond of kat hebt

Meubels opmeten

Nog een hele belangrijke verhuistip, meet je meubilair op. Hoe vervelend is het als je erachter komt of het moment van je verhuizing dat je bankstel niet door het raam of door de deur past. Meet daarom altijd grote meubelen op, wanneer iets niet door een deur heen past raden we je aan om eerder te beginnen met de meubels te demonteren

Verhuisdozen regelen

Het regelen van verhuisdozen kan op verschillende manieren. Je kunt ze lenen, je kunt ze kopen of zelfs gratis regelen. Waarschijnlijk biedt het verhuisbedrijf ook wel een service aan die verhuisdozen beschikbaar stellen.

·        Online kun je op verschillende websites verhuisdozen inkopen je bestelt het formaat en het aantal ver voor je verhuizing zo heb je in ieder geval je verhuisdozen op tijd binnen

·        Je kunt ook lenen via je vriendenkring of omgeving, wanneer jij mensen kent die net verhuisd zijn vraag dan of je hun dozen mag lenen

·        Voor gratis doos kun je ook naar de supermarkt soms heb je namelijk het geluk dat je bananendozen mee mag nemen

Hou medicijnen en waardevolle spullen apart

Wanneer je verhuisd bent wil je niet super lang gaan zoeken naar je waardevolle spullen of naar je medicatie. Hou daarom je belangrijke spullen en je medicatie altijd apart in een zakje of in een tas, dan weet je namelijk altijd dat je de spullen snel en veilig kan pakken wanneer je deze nodig hebt.

Parkeergelegenheid

Vergeet niet te kijken naar de parkeergelegenheden bij je oude en je nieuwe woning. Wanneer je enorm veel moet sjouwen én ook nog eens een verre afstand moet lopen, kan het wel eens zijn dat het je heel veel energie kost. Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt kan je de afstand van je woning tot aan de parkeerplek en andersom laten berekenen in offerte.