Disselkisten zijn ideaal voor het opbergen van de losse lading. De functie van een disselbak is namelijk om jouw losse lading veilig op te kunnen bergen. Jouw spanbanden of slot hebben een veilig en makkelijk plekje in een disselbak, zo ligt dit ook niet los in jouw auto. Over de verschillen tussen de disselbakken ga je in deze blog lezen, bijvoorbeeld over de verschillen tussen kunststof en aluminium disselkisten.

Om jouw voorbord vrij te houden kan je onderbouw disselkisten kopen!

Kunststof disselbak

Een kunststof disselbak is relatief licht, hierdoor zijn ze ook als onderbouw te monteren. De meest populaire is de Stabilo 510x340x300mm, dit komt omdat deze inhammen heeft die gebruikt worden om de disselbak aan het chassis van de aanhanger te monteren. Ook heeft de Stabilo disselbak een geïntegreerd slot met een afdekkap die het slot beschermd tegen water en vuil.

Mocht jij op zoek zijn naar een waterdichte disselbak, dan raden wij de Profibox Plus aan. Deze kunststof disselbak is IP55 gekeurd en door de verhoogde binnenrand en de overlappende deksel heeft water geen schijn van kans. Roestvorming is ook niet aan de orde omdat de disselkisten van kunststof zijn gemaakt. Hieronder staat nog opgesomd wat de voordelen zijn van kunststof disselbakken:

  • Relatief licht
  • Makkelijk als onderbouw te monteren
  • Roestbestendig
  • Waterdicht

Disselkisten van aluminium

Aluminium disselkisten zijn wat zwaarder dan kunststof disselbakken, maar deze disselbakken zijn ook sterker. Ook roesten de meeste aluminium disselkisten niet, dit geeft een voordeel als je gereedschap in je disselbak wilt plaatsen. De meeste aluminium disselbakken zijn voorzien van een slot, of je kan zelf een hangslot plaatsen, op deze manier kan je makkelijk en met een gerust hart jouw spullen op kan bergen. Aluminium disselbakken zijn in verschillende maten te bestellen. Het is ook een optie om jouw disselbak te kopen voor een vouwwagen of boottrailer, zo kan je ook jouw visspullen in de disselbak plaatsen.

Montage mogelijkheden disselbak

Er zijn een aantal manieren om jouw disselbak te monteren. Zo heb je bij sommige disselbakken de mogelijkheid om de disselbak als onderbouw te monteren, vaak worden hier 4 gats ankerplaten gebruikt. Ook kan je een disselbak gebruiken met een geringe hoogte zodat jouw voorbord nog open kan, let wel op dat je dan extra opbergruimte opoffert. Om te weten wat de afmetingen van jouw disselbak mogen zijn, moet je de ruimte tussen de bovenkant van de dissel en het scharnier van de laadklep/voorklep nameten. Als het jou niet uitmaakt of jouw voorklep open kan, neem dan de disselbak die het beste voor jouw doeleinden geschikt is en waar al jouw los materiaal in past.

Disselbakken van Aanhangwagendirect

Weet jij na het lezen van deze blog precies welke disselbak jij nodig hebt? Ga dan snel naar Aanhangwagendirect! De disselkisten van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit, daarnaast kan je ook voor andere aanhanger onderdelen en aanhangers naar Aanhangwagendirect toe. Mocht je nog een vraag hebben over een disselkist of over de montage? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect, zij staan garant voor een goede service.