Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto twijfelen tussen een tweedehands auto, ook wel occasion genoemd, of een gloednieuwe auto. Dit kan een lastige keuze zijn, vooral omdat beide opties hun voor- en nadelen hebben. Een gloednieuwe auto heeft natuurlijk het voordeel dat deze in perfecte staat verkeert en dat je er vaak nog jarenlang plezier van kunt hebben. Maar ook de aanschaf van een occasion heeft veel verschillende voordelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje, zodat het makkelijker wordt om een goede keuze te maken. Benieuwd wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

  1. Financiële voordelen

Een van de grootste voordelen van het kopen van een occasion is dat deze vaak een stuk goedkoper is dan een gloednieuwe auto. Hierdoor kun je voor hetzelfde budget een luxere auto aanschaffen die in gloednieuwe staat buiten je budget zou vallen. Naast de goedkopere aanschafprijs is ook de verzekering en afschrijving een stuk voordeliger. Wil je dus het liefst zo min mogelijk uitgeven aan een goede auto? Dan is een goed onderhouden occasion de perfecte optie voor jou.

  1. Groot aanbod

Er zijn enorm veel occasion verkrijgbaar, zowel offline als online. Hierdoor heb je een ruime keuze uit verschillende merken, modellen, bouwjaren en kilometerstanden. De kans is dus groot dat je een auto vindt die helemaal voldoet aan jouw wensen. Ben je bijvoorbeeld een fan van het merk Renault? Dan vind je zowel bij een dealer als online een groot aanbod van verschillende modellen occasions van het merk Renault.

  1. Snelle levering

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto is het belangrijk om rekening te houden met de levertijd. Wanneer je een gloednieuwe auto aanschaft moet je vaak even geduld hebben voordat je van het rijplezier kunt genieten. Dit kan vervelend zijn als je snel een nieuwe auto nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe baan of een verhuizing. Een groot voordeel van het kopen van een occasion is dat je vaak dezelfde dag nog de weg op kunt. Dit is dus de ideale optie wanneer je snel een nieuwe auto nodig hebt.

  1. Onderhoud

Wanneer je een gloednieuwe auto koopt bij een dealer, ben je vaak verplicht om je auto bij deze dealer te laten onderhouden. Kies je voor een occasion? Dan kun je zelf bepalen waar jij naartoe gaat voor het onderhoud van jouw auto. Dit is niet alleen handig, maar kan daarnaast ook een stuk voordeliger zijn.

Koop jouw occasion bij Bochane

Kies jij voor een occasion nu je op de hoogte bent van de vele voordelen? Neem dan eens een kijkje op bochane.nl. Hier vind je meer dan 1.200 top occasions van verschillende merken met veel verschillende modellen. Door het ruime aanbod zit er vast een goede auto tussen die voldoet aan al jouw wensen. Wil je graag een proefrit maken om zo de perfecte auto voor jou te vinden? Dat kan bij één van de vele vestigingen van Bochane.