Bagagewagens worden vaak vergeleken met bakwagens. Bij de bagagewagen zit er alleen een deksel op de aanhanger. Door de verschillende uitvoeringen is de bagagewagen toch zijn eigen categorie beginnen te vormen. Deze bagagewagen heeft dus een deksel. Deze deksel kan omhoog, opzij open en natuurlijk kan hij ook weer dicht. Dit is heel handig wanneer er slecht weer omstandigheden zijn zoals regen, sneeuw en hagel. Bij grotere aanhangers heb je nog de optie om een achterklep te laten plaatsen. Hierdoor wordt het laden en lossen met een kruiwagen bijvoorbeeld veel makkelijker gemaakt.

Waarvoor gebruik je bagagewagens?

Bagagewagens kunnen zowel gebruikt worden voor het vervoeren van extra bagage of goederen die niet in de auto passen, als voor mensen die vaak grote aankopen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe televisie, wasmachine of droger. Ook is de bagagewagen dus handig bij het helpen met vervoeren van extra bagage voor wanneer je met het gezin op vakantie gaat. Verder zijn ze handig voor een bedrijf dat handelt in goederen zoals bouwmaterialen. Je kan de bagagewagen natuurlijk gebruiken wanneer je bezig bent met een verhuizing.

Welke merken bagagewagens zijn er?

Er zijn veel verschillende merken voor de bagagewagens. Toch zijn er 2 echt grote merken die speciaal gespecialiseerd in de bagagewagens. Deze 2 bedrijven zijn erg populair onder de klanten en zijn ook erg betrouwbaar. Het favoriete merk wat de klant heeft hangt erg af van wat de wensen en behoeftes van de klant zijn. Dit zijn de 2 marktleiders voor bagagewagens:

  • Humbaur: dit bedrijf komt uit Duitsland en staat bekend op de duurzaamheid en de fantastische kwaliteit. Humbaur biedt een breed assortiment aan bagagewagens aan. Zo verkoopt en verhuurt Humbaur ook gesloten aanhangers. Hierom staat ze bekend. De bagagewagens van Humbaur voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook zijn ze geschikt voor zowel privégebruik als professioneel gebruik.
  • Anssems: dit Nederlandse bedrijf heeft een groot aantal bagagewagens te koop heeft staan. Deze zijn van erg hoge kwaliteit en zijn gebouwd om te voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Ook zijn de bagagewagens van Anssems ideaal voor het vervoeren van zware items. Denk hierbij aan meubels of fietsen.

Het is erg belangrijk om te onthouden dat de keuze van bagagewagens heel erg afhangt van wat de wensen en behoeftes van de gebruiker zijn. Dit is een reden om goed advies te vragen aan de verkoper of een specialist wanneer je niet zeker weet wat handig is voor jou. Dit kun je doen bij het bedrijf waar je het product koopt of bij mensen die er verstand van hebben.

Bagagewagens huren of leasen?

Bij Aanhangwagendirect.nl is het mogelijk om een bagagewagen zowel te leasen als te huren. Hierdoor hoef je niet meteen een heel groot bedrag te betalen. Om te kunnen leasen bij Aanhangwagendirect moet je wel aan een paar eisen voldoen. Het huren van een aanhanger kan heel gemakkelijk via de site. Hier kan je ook selecteren wanneer jij je aanhanger wilt afhalen en terugbrengen. Voor vragen over aanhangers of losse onderdelen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.