Hoewel veel toeristen de keuze maken voor een stedentrip naar Barcelona, heeft Spanje nog veel meer steden die uitstekend geschikt zijn voor een stedentrip. Madrid is bijvoorbeeld zo’n stad. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg of een iets langere vakantie. Wat maakt de stad Madrid zo bijzonder en waarom is juist deze stad geschikt voor een stedentrip? Laat mij je meenemen in een betoverende zoektocht naar de mooiste plekjes van deze Spaanse stad.

Culturele rijkdom

Madrid is vooral bekend vanwege de culturele rijkdom die er te vinden is. Voorheen was Madrid een belangrijke intercontinentale hoofdstad. Dat heeft ervoor gezorgd dat er in de stad talloze gebouwen te vinden zijn die deze culturele rijkdom weerspiegelen. Het zeventiende-eeuwse Park Retiro is een absolute aanrader om eens doorheen te lopen. Verder vind je in deze stad prachtige barokke kerken en paleizen.

De perfecte bestemming voor zonaanbidders

Naast veel cultuur, is Madrid een prima bestemming voor een zonvakantie. De aangename temperatuur is ideaal wanneer je graag een terrasje pakt. Door de gehele stad heen zijn diverse restaurants en barretjes te vinden waar je lekker kunt eten en drinken. Tip: bekijk ook deze reisgids voor een andere heel mooie stad in Spanje: Sevilla.

Top-7: de leukste bezienswaardigheden van Madrid

  1. Markt Rastro

Vind je het leuk om te snuffelen over braderieën of markten? Bezoek dan Markt Rastro. Deze vlooienmarkt wordt elke zondag gehouden in de wijk El Rastro. Je kunt er kleding, kunst, boeken, antiek en diverse ambachten kopen. Onderweg kun je prima een terrasje aandoen voor een Spaans wijntje of biertje.

  1. Koninklijk Paleis

Als officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie is het Koninklijk Paleis een imposant bouwwerk vol met kunst en geschiedenis. Hoewel de koninklijke familie er tegenwoordig niet meer woont, is het paleis open voor het publiek. Bewonder de prachtige zalen en geniet van het uitzicht op de tuinen.

  1. Museo del Prado

Dit wereldberoemde kunstmuseum herbergt een indrukwekkende collectie van Europese kunst van de 12e tot de vroege 20e eeuw. Meesterwerken van kunstenaars als Velázquez, Goya en Bosch zijn hier te bewonderen. Een must voor kunstliefhebbers!

  1. Parque del Buen Retiro – Stadspark Madrid

Dit uitgestrekte stadspark is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling, een boottochtje op de vijver of zelfs een picknick onder de bomen. Er zijn ook diverse monumenten en beelden te bewonderen, zoals het indrukwekkende Alfonso XII monument.

  1. Plaza Mayor

Dit historische plein, omringd door prachtige gebouwen en levendige terrassen, is het kloppende hart van Madrid. Hier kun je genieten van traditionele Spaanse delicatessen, de architectuur bewonderen of gewoon de lokale sfeer opsnuiven.

  1. Bernabeu stadion Real Madrid

Voor voetbalfans is een bezoek aan het thuisstadion van Real Madrid een absolute must. Maak een rondleiding door het stadion, bezoek het museum en voel de passie en geschiedenis van een van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld.

  1. Plaza Puerta del Sol

Dit bruisende plein staat bekend als het geografische middelpunt van Spanje. Met zijn beroemde klok, die de jaarlijkse Nieuwjaarsvieringen markeert, en het standbeeld van de beer en de aardbeienboom, is het een centrale ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen.