Gstaad, een pittoresk dorp in het kanton Bern in Zwitserland, staat wereldwijd bekend als een exclusieve wintersportbestemming. Deze charmante locatie biedt niet alleen luxe en elegantie, maar ook een indrukwekkend skigebied dat geschikt is voor skiërs van alle niveaus. In deze blog ontdek je waarom skiën in Gstaad een onvergetelijke ervaring is en krijg je waardevolle tips om je wintersportvakantie optimaal te beleven.

Waarom kiezen voor Gstaad?

Gstaad is synoniem met luxe, stijl en klasse. Het dorp trekt jaarlijks een internationaal publiek aan, waaronder beroemdheden en jetsetters, die komen genieten van de hoogwaardige faciliteiten en de prachtige natuurlijke omgeving. Maar Gstaad is meer dan alleen een luxe bestemming; het biedt ook een uitstekend skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes, moderne liften en een breed scala aan winteractiviteiten.

Skigebieden en pistes

Het skigebied van Gstaad bestaat uit meerdere deelgebieden die samen een gevarieerd aanbod aan pistes bieden:

Gstaad Mountain Rides

Gstaad Mountain Rides is het grootste skigebied in de regio en biedt meer dan 220 kilometer aan pistes. Het gebied is verdeeld over zes sectoren, waaronder Wispile, Eggli, Wasserngrat, Rinderberg, Schönried en Glacier 3000. Dit zorgt voor een gevarieerd skiterrein, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Glacier 3000

Glacier 3000 is een van de hoogtepunten van het skigebied. Dit gletsjerskigebied ligt op een hoogte van 3.000 meter en biedt sneeuwzekerheid gedurende het hele seizoen. De pistes zijn uitdagend en bieden spectaculaire uitzichten op de omliggende bergen. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Peak Walk, ’s werelds eerste hangbrug die twee bergtoppen met elkaar verbindt.

Wispile en Eggli

Voor beginners en gezinnen zijn Wispile en Eggli ideale gebieden. Deze sectoren bieden brede, zachte hellingen en uitstekende faciliteiten voor kinderen, waaronder skischolen en oefenterreinen. De rustige omgeving en het adembenemende uitzicht maken het een perfecte plek om te leren skiën.

Skischolen en lessen

Gstaad biedt uitstekende skischolen met ervaren instructeurs die lessen aanbieden voor alle leeftijden en niveaus. Of je nu voor het eerst op de ski’s staat of je techniek wilt verfijnen, de skischolen in Gstaad helpen je om snel en veilig vooruitgang te boeken. Groepslessen zijn een geweldige manier om andere skiërs te ontmoeten, terwijl privélessen meer gepersonaliseerde aandacht bieden.

Skiën in Gstaad biedt een ongeëvenaarde wintersportervaring met zijn luxe accommodaties, gevarieerde pistes en verfijnde après-ski scene. Of je nu een beginner bent die zijn eerste bochten maakt of een ervaren skiër die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Gstaad heeft het allemaal. Bereid je goed voor, volg onze tips en geniet van alles wat Gstaad te bieden heeft. Veel plezier op de piste!