Het rijden van een auto is niet goedkoop. Je moet de auto eerst aanschaffen, waarna je maandelijks ook wegenbelasting moet betalen. Ook moet je maandelijks een verzekeringspremie voor de auto betalen en rijd de auto ook niet volledig gratis. Je hebt daardoor te maken met brandstofkosten én ook nog eens met onderhoudskosten.

Wil je jouw autokosten per maand graag zo laag mogelijk houden? Dan is het interessant om eens kritisch naar jouw autoverzekering te kijken. Je hebt tegenwoordig de keus uit veel autoverzekeringen, waardoor je mogelijk veel geld kunt besparen. Als je maandelijks bijvoorbeeld 15 euro op jouw autoverzekering weet te besparen, is dit op jaarbasis tot een bedrag van 180 euro. Dat is mooi meegenomen!

Andere dekking kiezen

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om voor een andere dekking te kiezen. Als jouw auto op dit moment nog een WA beperkt casco autoverzekering heeft, kun je mogelijk beter voor een WA autoverzekering kiezen. Die autoverzekering is minder uitgebreid en is daardoor maandelijks een stuk voordeliger. Door een andere dekking te kiezen, kun je op maandbasis in ieder geval een behoorlijk bedrag besparen.

Doe dit echter alleen als je jouw auto ook daadwerkelijk WA kunt verzekeren. Indien je een auto van bijvoorbeeld 3 jaar oud hebt, is het niet al te verstandig om een dergelijke auto WA te verzekeren. Je loopt dan eigenlijk een té groot risico.

Overstappen

Ook kan het interessant zijn om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Met bijvoorbeeld een Inshared autoverzekering kun je ten opzichte van andere verzekeringen behoorlijk veel geld besparen. Ook hierbij is het weer van belang dat je de verzekering wel volledig afstemt op jouw eigen voorkeuren.

Voordat je een dergelijke overstap kunt maken, is het verstandig om een goede vergelijking te maken. Let hierbij niet alleen op het prijskaartje, maar ook heel goed op de voorwaarden. Uiteindelijk moeten de dekking, de voorwaarden én het prijskaartje volledig naar wens zijn.

Al met al kun je maandelijks veel geld besparen. Heel veel geld zelfs. Maak daarom direct een goede vergelijking en hak de knoop door. Het is onnodig om veel geld uit te geven aan jouw autoverzekering!