Als je een auto op jouw naam gaat zetten, krijg je met meerdere verplichtingen te maken. Zo moet je verplicht wegenbelasting betalen en moet je ook verplicht een autoverzekering af gaan sluiten. Een verzekering auto gaat uiteraard ook gepaard met de nodige kosten. Maar, wat moet je nou precies voor een dergelijke verzekering betalen? En hoe kun je de hoogte van de premie beïnvloeden? Je leest het hieronder.

Premie wordt door veel factoren bepaald

Allereerst kan er gesteld worden dat veel factoren van invloed zijn op de hoogte van de autoverzekering. Eén van de belangrijkste factoren hierbij is de dekking van de verzekering. Kies je voor een WA autoverzekering? Dan weet je gewoonweg dat je voor deze verzekering minder hoeft te betalen dan voor een WA volledig casco autoverzekering.

Daarnaast spelen ook de volgende facetten nog een rol:

  • Leeftijd: ook jouw leeftijd is van invloed. Des te ouder je bent, des te voordeliger de verzekering wordt.
  • Postcode: de woonplaats is ook nog van invloed. Met name als je in drukke steden woont, kun je relatief gezien veel betalen voor de autoverzekering.
  • Aanvullende dekkingen: het is verder nog mogelijk om jouw autoverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Door deze dekkingen wordt de uiteindelijke premie ook alleen maar hoger.
  • De leeftijd/waarde van de auto: ook de auto zelf is nog van invloed op de hoogte van de premie. Als je een gloednieuwe en dure auto hebt, valt de premie gewoonweg een stuk hoger uit.

Wat je precies voor jouw autoverzekering moet betalen, is simpelweg niet aan te geven. Alle bovenstaande factoren – en nog vele andere – zijn hier namelijk van invloed op.

Hoe kun je zo min mogelijk betalen voor een autoverzekering?

Wil je zo min mogelijk voor jouw autoverzekering betalen? Maak dan voor jezelf een goede vergelijking. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk voor de goedkoopste autoverzekering kiezen. Mogelijk is dit een verzekering van Inshared of van één van de andere verzekeringsmaatschappijen. Je hebt in ieder geval voldoende keuze tussen de soorten verzekeringen én verzekeringsmaatschappijen.