Ben je van plan om naar Brazilië te gaan en ben je een inwoner van Nederland of België? Dan is een visum Brazilië vereist als je een langere periode in het land wilt verblijven. Alhoewel we binnen de EU gewoon zonder visa kunnen reizen, geldt dat namelijk niet als de reisbestemming buiten de EU ligt. De reden dat we binnen Europa zonder visa kunnen reizen is het feit dat er afspraken zijn gemaakt door de Europese Unie. Brazilië is een prachtige reisbestemming, maar je hebt wel een visum nodig als je naar het land wilt.

Heb je wel of geen visum Brazilië nodig?

Of je wel of geen visum nodig hebt om in Brazilië te mogen verblijven is afhankelijk van de periode dat je in het land wilt verblijven. Je mag ieder half jaar (iedere 180 dagen om precies te zijn) 90 dagen in het land verblijven zonder visum. Ben je van plan om langer in het land te blijven, dan heb je dus wel een visum nodig. Een visum Brazilië is dus noodzakelijk als je langer dan 90 dagen blijft. Dat hoeft overigens niet opeenvolgend te zijn. Als je in een half jaar tijd verschillende keren op en neer reist, dien je dit dus goed in de gaten te houden. Dit geldt overigens voor zowel zakelijke reizigers als voor reizigers met een toeristisch reisdoel. Alhoewel je dus geen visum nodig hebt als je korter in het land blijft, dien je uiteraard wel aan een aantal vereisten te voldoen. Zo heb je vanzelfsprekend ook een geldig paspoort nodig.

Hoe lastig is het aanvragen van een visum?

Het aanvragen van een visum kan zeer complex zijn, omdat de vereisten vrijwel altijd per land zullen verschillen. Zelfs als je veel reist kan het dus lastig zijn om te bepalen waar je nu precies aan moet voldoen om een land in te mogen reizen. We kunnen je dan ook altijd het advies geven om een visum ver van tevoren aan te vragen. Op die manier voorkom je in ieder geval dat een visumaanvraag ervoor zorgt dat je jouw reis niet kunt maken. Wil je een visum Nederland Brazilië, dan kun je deze ook laten aanvragen door een gespecialiseerd bedrijf. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je aanvraag nog geweigerd wordt. Men weet daar namelijk alles over de vereisten voor een visum Brazilië.

Een visum Brazilië is de moeite waard!

Het is zeker de moeite waard om een visum Brazilië aan te vragen als je een langere periode in het land wilt verblijven. Brazilië is een prachtig land waar ontzettend veel te zien valt. Het land is daarom vooral zeer interessant voor toeristen. Ook als je familieleden of vrienden in het land hebt wonen, wil je mogelijk langer dan 90 dagen blijven. Het is goed om vooraf te bepalen hoe lang je precies in het land zal blijven. Zo weet je zeker dat je een visum Brazilië hebt geregeld indien dit nodig is.