Is jouw vriend binnenkort jarig en ben je op zoek naar cadeautips voor hem? Met een tripje zit je altijd goed. En met een tripje naar een skigebied maak je je sportieve vriend gegarandeerd heel blij. Wij zetten de mooiste skigebieden in Europa graag voor je op een rijtje, zo hoef jij enkel maar het skigebied te kiezen dat het beste bij hem past. 

Oostenrijk: Ski Arlberg

Ski Arlberg is zowat het mooiste gebied uit de hele Alpen. Het gebied staat vooral bekend omwille van dorpen zoals Lech en Sankt Anton am Arlberg, en de vele sneeuw die hier jaarlijks valt. Je vindt hier 300 kilometers aan aaneengesloten pistes en het skigebied biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Ook na het skiën is het hier fijn vertoeven. In de levendige dorpjes vind je goede restaurants, leuke winkeltjes en vele après-skimogelijkheden. Ski Arlberg heeft alles om je een fantastische skivakantie te kunnen bieden. 

Frankrijk: Les Trois Vallées

Les Trois Vallées werd reeds meerdere keren uitgeroepen tot het beste skigebied van de wereld en dat heeft zo zijn redenen. Door vele skiërs wordt het gebied beschouwd als het allermooiste skigebied ter wereld. Door de hoogte waarop het ligt, ben je altijd zeker van verse sneeuw. In combinatie met de mooie en uitdagende pistes zorgt dit ervoor dat je je hier niet zal vervelen. 

Zwitserland: Les Quatre Vallées

Gevorderde skiërs kunnen hun hartje ophalen in Les Quatre Vallées in Zwitserland. Dit skigebied omvat 412 kilometer aan pistes, waarvan er 202 kilometer voorzien is voor de gevorderde wintersporters. De pistes bieden ruimschoots variatie en uitdaging en daarnaast zijn er nog vele off-piste mogelijkheden. Sta je nog niet helemaal stabiel op je ski’s of snowboard? Ook de beginnende wintersporter heeft meer dan 100 kilometer aan blauwe pistes tot zijn beschikking. Na al dat sporten is het bruisende Verbier met zijn après-skigelegenheden een must see. 

Italië: Val Gardena

Heb je nood aan een ander uitzicht dan de typische skigebieden van Frankrijk of Oostenrijk? Kies dan voor het Italiaanse Val Gardena. De Dolomieten met hun puntige rotspieken zorgen voor een aangename afwisseling. Of wat dacht je van de welgekende tour Sella Ronda? Deze dagtocht neemt je mee rond het Sella-massief met een uitzicht waar je mond gegarandeerd van openvalt. 

Noorwegen: Myrkdalen

Myrkdalen in Noorwegen is een redelijk nieuw skigebied met alle moderne voorzieningen voor wintersporters. Je kunt gebruik maken van 10 liften en 22 pistes. Daarnaast staat het skigebied bekend als een waar off-piste paradijs. In tegenstelling tot de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk is Myrkdalen minder bekend en daardoor ook een stuk rustiger. Ook tijdens het wintersportseizoen is er weinig volk op de pistes te vinden. Zo krijg je de kans om een ultiem gevoel van vrijheid te ervaren.