Er eens lekker een weekendje of weekje tussenuit? Met de hele familie of in je eentje? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van B&B’s. Ze zijn geschikt voor iedereen en te vinden bij elke reis. Een B&B staat voor Bed en Breakfast wat is dit en welke voordelen en gemakken eraan zijn verbonden bespreken we straks. Ook beantwoorden we de vraag op welke bestemming je er het beste tussen uit kan gaan! We verklappen alvast: Bed en Breakfast Heeg.

Een Bed en Breakfast en perfect verblijf?

De term B&B betekend in het Nederlands vertaald bed en ontbijt. Een hartelijk ontvangst, tips over de omgeving en een unieke beleving staan bij deze vorm van verblijfsrecreatie centraal. De accommodaties die zich tot B&B’s kunnen benoemen hebben vaak iets persoonlijks. Ze vormen een weerslag van de persoonlijkheid en passies van de eigenaar.

De ontelbare accommodaties zijn hierdoor dus ook nooit hetzelfde. Een verblijf vinden kan door de grote keus nogal een zoektocht voor je zijn. Maar tegelijkertijd is er door het verschillende aanbod ook altijd een accommodatie te vinden die aan je wens voldoet.

De voordelen van de verblijven met het concept lijken eindeloos:

  • Het is een goedkope manier van verblijven, met daarbij vaak ook luxe voorzieningen.
  • Er is vaak erg persoonlijke service waardoor je tijdens je verblijf niks te kort komt.
  • De kleinschaligheid brengt aan het verblijf een erg huiselijke gezelligheid.
  • Vaak zijn B&B’s te vinden in bijzondere locaties als oude boerderijen, grachtenpanden en monumenten.

Friesland dé plek?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat is voor mij een geschikte plek om in een B&B te gaan verblijven. Ben je meer opzoek naar het bruisende leven in een stad, de gemoedelijkheid van een dorp, uitgestrekte weilanden of een plaats waar je komt voor het nachtleven?

Om tot rust te komen tijdens je vertrek raden wij de gemoedelijke dorpen en uitgestrekte landschappen in het Noorden van ons land aan. Friesland: dit is dé plek waar je ideaal kan verblijven in een Bed en Breakfast. Zoals bijvoorbeeld het plaatsje Heeg. Er zijn genoeg opties voor het verblijven in een Bed en breakfast Heeg. Later meer hierover.

Friesland is de plaats om tot rust te komen of je opzoek bent naar cultuur, de wadden of de wouden of de bekende elf steden wilt bezoeken de provincie bezit alle componenten voor een moment ertussenuit. Van kleine dorpjes met gezellige terrassen en de grote plaatsen als Leeuwarden en Heerenveen vol met moderne winkels is er ook genoeg levendigheid te vinden. Met ongeveer 650.00 inwoners waarvan een groot deel de Friese taal beheerst is de provincie een uitzonderlijk stukje Nederland. Kortom rust gevende natuur, nuchtere mensen en gezelligheid is wat je er zal vinden.

Onze tip: Bed en breakfast Heeg

Een Bed en breakfast in Heeg! In het Friese plekje Heeg kunt je super terecht. Heeg is de ultieme plek voor mensen die van water(sport) houden. Dit komt door de aanwezigheid van het Heegermeer. Op en rond dit meer worden gedurende het hele jaar grote en kleine evenementen georganiseerd. In het centrum van Heeg kan worden genoten van een hapje en drankje op een terras. Op loopafstand van het gezellige centrum zijn ook de leukste B&B’s te vinden. Leuk weetje: in Friesland wordt een B&B een Bed en Brochje genoemd!

Er zijn verschillende opties voor het verblijven in een Bed en breakfast Heeg. Van simpele kamers met standaardvoorzieningen als wifi, tv en een zitje tot zeer ruime kamers die geschikt zijn voor gezinnen of personen die opzoek zijn naar wat meer ruimte. De kamers hebben vaak originele namen zoals de Regenboogkamer. Het breakfast, ontbijt, kan worden genuttigd aan het water!