Je hebt er misschien wel eens mee te maken gehad: een egel in de tuin. Egels zijn kwetsbare dieren en kunnen in drukke omgevingen moeilijk overleven. Deze dieren zoeken dan vaak een rustige beschutte plek op. Wil je deze egels een handje helpen en ben je benieuwd waarom je een egelhuis zou moeten kopen? Lees dan verder en kom erachter!

Urbanisatie

De bevolking groeit en daardoor is er steeds meer vraag naar woonruimte. Om deze vraag te kunnen beantwoorden worden er overal huizen gebouwd. Ook op het platteland worden bomen gekapt en appartementen gebouwd. Deze omgeving is de plek waar de egel leeft en zijn leefomgeving wordt hiermee in gevaar gebracht. Dit is de reden waarom egels steeds vaker beschutting zoeken in de tuin.

Ongedierte

Heb je wel eens last van ongedierte in de tuin? Dan is het een goede optie om een egelhuis in de tuin te plaatsen. Egels zijn namelijk natuurlijke bestrijders van ongedierte. Egels leven van maden, slakken en rupsen en deze komen vaak voor in de tuin. Dus als je hier last van hebt, kun je het beste een egelhuisje in de tuin zetten.

De winter

De egels zijn vooral kwetsbaar in de winter en daarom is het belangrijk dat ze een geschikte plek zoeken voor de winterslaap. Dit kan natuurlijk het beste in de rustige natuur, in plaats van in de stad zonder groen. Wanneer je een egelhuisje in de tuin zet, is de kans groot dat een egel zijn winterslaap in het huisje doet.

De lente

Naast het bieden van een veilige plek in de winter, hebben de egels ook een beschutte plek nodig in de lente en de zomer. Op die plek kunnen ze zich voortplanten in een egelhuisje. Wanneer je na de winter het egelhuisje schoon maakt, is het huisje gereed om een hele egelfamilie van een beschutte plek te voorzien.

Een egelhuis voor in jouw tuin!

Als je een egelhuisje aanschaft help je dus niet alleen de egels in de winter, maar ook in de lente en de zomer. Ben je enthousiast geworden en wil je egels een veilige plek bieden in jouw tuin? Neem dan een kijkje op de website van Vogelhuisje.nl en bestel een egelhuis voor bij jou in de tuin. Heb je vragen over het egelhuisje? Neem dan contact op met een medewerker van Vogelhuisje.nl en laat je adviseren over de mogelijkheden.