Tegenwoordig horen we het veel vaker: zitten is ongezond. Maar hoe kan je dan toch onder het zitten uitkomen bij een kantoorbaan? Een zit sta bureau is een goede oplossing als je het advies om meer te bewegen wil aan nemen. Daarnaast helpen zit sta bureaus mee aan het verbeteren van je werkprestaties en verminderen zij het risico op overbelasting. Er zijn diverse andere oplossingen om beweging te stimuleren op het kantoor, maar een zit sta bureau is zeker een goede optie. Alleen wat is een zit sta bureau nou precies?

Verschillende werkhoogte

Een zit sta bureau is eigenlijk gewoon een verstelbare tafel. Het bureau laat het toe om de hoogte van het werkblad te veranderen. Zo zijn sta bureaus verstelbaar tussen de 65 en 130 cm.  Een lange zittende kantoordag kan door een zit sta bureau al gauw worden veranderd door een statafel. Op deze manier komt er beweging in de lange dag. Een verstelbaar bureau is handig op veel kantoren. Naast dat het goed is voor het lichaam, is het gemakkelijk voor flexwerkers. Iedereen kan namelijk het bureau instellen op zijn of haar gewenste hoogte. Dat komt mooi uit aangezien medewerkers verschillende zithoogtes fijn vinden. De bureaus zijn allemaal elektrisch verstelbaar door middel van hoog-laagknopjes die aan de werktafel bevestigd zitten.

Ergonomische bureaus

Ergonomie is de wetenschap die zich richt op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden waardoor mensen het beste kunnen functioneren. Een zit sta bureau is dan ook het perfecte voorbeeld voor de ergonomie. Mensen die vaak zitten krijgen last van lichamelijke klachten en kunnen last hebben van minder goede concentratie. Door ergonomische bureaus kunnen deze klachten afgenomen worden. Met een zit sta bureau kunnen mensen vaker gaan staan wat zorgt voor veel voordelen: verhogen van flexibiliteit en beweging en verhoogt het concentratievermogen. Daarnaast is het een voordeel om beweging te stimuleren en beweging is altijd goed voor het menselijk lichaam. Als mensen vaker gaan staan, kunnen ze minder snel een slechte zit houding aannemen. Daarom is het hebben van een zit sta bureau een enorme verbetering voor vele ruggen.

Prijsklasse

Het klinkt misschien erg duur; een bureau waarvan de hoogte kan worden ingesteld. Gelukkig is dit niet helemaal waar, de zit sta bureaus zijn al vanaf €400 beschikbaar. De bureaus zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Zo zijn er bureaus van 120×80 tot 180×80 cm beschikbaar. Misschien zijn de zit sta bureaus van Kato Kantoorinrichting wat voor jou.